FAQ

Hoe lang moet ik Bional Granufink gebruiken voordat mijn klachten verminderen?

Het is aanbevolen om Bional Granufink minimaal 4 tot 6 aaneengesloten weken te gebruiken en afhankelijk van de variant 2 of 3 capsules per dag te nemen. Zo voorzie je je lichaam van de benodigde hoeveelheid actieve ingrediënten om de klachten te verminderen. Indien de klachten binnen 7 dagen erger worden of er 4 weken geen enkele vermindering vertonen, neem dan contact op met je huisarts. Het is dan van belang om de onderliggende oorzaak te onderzoeken.

Wat is de aanbeloven dosering?

ProductDosering

Bional Granufink Prosta 3 maal daags 1 capsule
Bional Granufink Femina 3 maal daags 1 capsule

 

Bional Granufink Prosta

De aanbevolen dosering voor volwassenen is 3 maal daags 1 capsule. De capsules moeten worden ingenomen met voldoende water, bij voorkeur voor de maaltijd. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Bional Granufink Femina

De aanbevolen dosering voor volwassenen is 3 maal daags 1 capsule. De capsules moeten worden ingenomen met voldoende water, bij voorkeur voor de maaltijd. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Waar kan ik Bional Granufink kopen?

Bional Granufink is zonder recept verkrijgbaar bij apotheek (o.a. Boots, Alphega, BENU, Mediq en Service Apotheek) en drogisterij (o.a. Kruidvat, ETOS, Trekpleister, DIO en DA).

Kan ik een gratis proefverpakking krijgen van Bional Granufink?

Bional Granufink is een geregistreerd geneesmiddel. Het is niet toegestaan om geneesmiddelen gratis of met actie-korting aan te bieden.

Zijn er interacties met andere geneesmiddelen?

Gebruik je naast Bional Granufink nog andere geneesmiddelen, of heb je dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat je in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan je arts of apotheker. Er zijn geen bekende interacties.

Kan ik Bional Granufink Femina gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding?

Nee, het gebruik van Bional Granufink Femina tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt afgeraden, omdat er geen gegevens zijn over het gebruik tijdens deze periode.

Zijn er mogelijke bijwerkingen?

Zoals elk geneesmiddel kan ook Bional Granufink bijwerkingen hebben, al krijg niet iedereen daarmee te maken.

Hoe meld ik bijwerkingen?

Krijg je last van bijwerkingen, neem dan contact op met je arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in de bijsluiter staan. Je kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Website: www.lareb.nl Door bijwerkingen te melden, kun je ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel.

Wordt Bional Granufink alleen in Nederland verkocht?

Nee, Bional Granufink wordt in verschillende landen verkocht:

Granufink Duitsland

Granufink Oostenrijk

Granufink Zwitserland

Urostemol UK

Urostemol HU

 

Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt?

Neem dan gerust contact op met onze Bional Granufink Consumentenservice via e-mail consumentenservice@omega-pharma.nl of telefonisch via 010 – 22 11 007 (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur).

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.