Plasproblemen

Het is zo gewoon om van kinds af aan controle over onze blaas te hebben. Maar wist je dat tussen de 3,5 en 5 miljoen Nederlanders last hebben van plasproblemen? Deze klachten worden dan ook vaak onterecht gezien als ouderdomskwaal waar men niet altijd even makkelijk over praat.

Mogelijke gevolgen van plasproblemen

Uit onderzoek van de Continentie Stichting blijkt dat de meerderheid van de mensen met plasproblemen dit als een taboe beschouwt. Uit schaamte blijven veel mensen aanmodderen met maandverband of met diskreet gekocht incontinentiemateriaal. Toch is niet iedereen bekend met de mogelijkheden om zelf de oorzaak aan te pakken. Plasproblemen kunnen je dagelijks leven, je nachtrust en slaapritme beïnvloeden. Ongewenst urineverlies, ’s nachts vaak wakker worden om te moeten plassen of het hebben van een abnormale aandrang tot plassen zijn veelvoorkomende klachten bij jonge en oudere mannen en vrouwen. Ook een gesprek met de huisarts valt velen zwaar; slechts een derde van de mensen met plasproblemen bespreken dit met een huisarts.

Mensen met plasproblemen kunnen hierdoor in een sociaal isolement raken omdat ze er minder op uit gaan omdat ze niet precies weten waar er toiletten zijn. Daarnaast kunnen mensen met plasproblemen een probleem hebben met het bezoeken van bijeenkomsten, feestjes en dagjes uit, uit angst voor een “ongelukje” of omdat men bang is dat de plasproblemen zorgen voor nare geurtjes die ze moeilijk kunnen maskeren.

Pak plasproblemen aan!

Als de onderliggende oorzaak van de plasproblemen duidelijk zijn, kan men vaak al eenvoudig en snel met zelfzorggeneesmiddelen aan de slag.
Het is dus van groot belang om je niet te schamen en je plasproblemen aan te pakken.
Ga dan ook niet minder drinken, dit werkt juist averechts. Het lichaam gaat dan vocht vasthouden en je droogt uit.

Soorten Plasproblemen

Er zijn verschillende vormen van plasproblemen. Klik op de symbolen voor meer informatie:

Probeer Bional Granufink voor 4 weken om plasproblemen te verminderen

Klik op de producten voor meer informatie. Indien je klachten binnen 7 dagen erger zijn geworden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.

Voor mannen
  • Overdag en ’s nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang
  • Minder nadruppelen
  • Voor een normale urinestraal
  • Beter uitplassen
Voor vrouwen
  • Minder urineverlies
  • Overdag en 's nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.