Vaak wakker van ‘s nachts plassen?

Vaak wakker van ‘s nachts plassen?

Uit onderzoek van de Continentie Stichting blijkt dat veel mensen last hebben van nachtelijk plassen, ook wel nycturie genoemd. Daarnaast is ’s nachts plassen ook een onderwerp waar je niet altijd makkelijk over praat met een ander. Regelmatig ’s nachts moeten urineren is erg vervelend en frustrerend. Je nachtrust wordt erdoor verstoord en je slaapritme kan eronder lijden waardoor je overdag minder uitgerust bent. ’s Nachts plassen is een verschijnsel dat toeneemt naarmate de leeftijd vordert maar komt ook op jongere leeftijd voor. Zowel mannen als vrouwen hebben er last van.

Uit de praktijk merken we dat veel mensen zich afvragen of ’s nachts plassen normaal is. Mensen met blaas- en plasproblemen moeten soms zo vaak plassen dat zij ’s nachts vaak wakker worden om te urineren. Als nachtelijk plassen een probleem wordt, spreek je in medische termen van nycturie.

Wanneer is ’s nachts plassen een probleem?

Als je per nacht twee of meer keer uit bed moet om te gaan plassen, spreken we van overmatig nachtelijk plassen. In principe moet je blaas een hele nacht kunnen overbruggen. Maar ook als je ’s ochtends niet uitgerust wakker wordt, is nachtelijk plassen een probleem.

Soms kan het zijn dat je gaat plassen omdat je wakker wordt. Dan spreken we niet van nachtelijk plassen. Nachtelijk plassen is dat je wakker wordt omdat je moet gaan plassen. Oorzaak en gevolg duidelijk onderscheiden is voor het oplossen van dit ongemak erg belangrijk. De vuistregel is dat als men twee of meer keer per nacht opstaat om te gaan plassen, er sprake is van overmatig nachtelijk plassen.

Tips tegen ’s nachts plassen

• Vermijd nachtelijke stress
Oefen je bekkenbodemspieren
• Zorg voor een kwaliteitsvolle nachtrust
• Drink niet te veel ‘s avonds vóórdat je gaat slapen
• Zoek uit of het om een psychologische of lichamelijke oorzaak gaat

Probeer Bional Granufink minimaal 4 tot 6 weken om ‘s nachts minder vaak te plassen

De unieke dosering actieve ingrediënten in Bional Granufink vermindert de drang om s’ nachts vaak te plassen. Zo kun je blijven genieten van een ongestoorde nachtrust. Het is aanbevolen om Bional Granufink minimaal 4 tot 6 aaneengesloten weken te gebruiken en afhankelijk van de variant 2 tot 3 capsules per dag te nemen. Zo voorzie je je lichaam van de benodigde hoeveelheid actieve ingrediënten om de klachten te verminderen. Klik op de producten voor meer informatie.

Voor mannen
  • Overdag en ’s nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang
  • Minder nadruppelen
  • Voor een normale urinestraal
  • Beter uitplassen
Voor vrouwen
  • Minder urineverlies
  • Overdag en 's nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.