Wat is vaak plassen?

Wat is vaak plassen?

Of je te vaak plast, kun je het beste zelf beoordelen. Vind je dat je te vaak plast? Doorgaans wordt aangenomen dat als je meer dan acht keer op een dag plast, er sprake is van te vaak plassen.

Bij normaal urineren (de dokter noemt dit mictie) wordt de blaas geledigd. In het normale geval wordt de blaas bijna volledig geleegd. Dagelijks scheiden de nieren via de blaas ongeveer anderhalve liter urine uit. Urine bestaat voornamelijk uit water, maar bevat ook afval van de menselijke stofwisseling. Drie- tot vijfmaal daags plassen is de regel, maar tot 8 keer per dag urineren kan nog steeds als normaal worden beschouwd. De hoeveelheid die je plast is afhankelijk van de hoeveelheid vocht die het lichaam heeft binnen gekregen. Mocht je vaak plassen, dan is het niet verstandig minder te gaan drinken. Als je meer drinkt ga je doorgaans niet vaker plassen maar plas je meer per keer.

Vuistregel om snel in te schatten hoe vaak je plast: Ga je elke twee uur één keer naar de wc? Dan heb je acht keer geplast in zestien uur. Als je daarna acht uur slaapt, dan heb je een indicatie over 24 uur.

Meer dan acht keer per dag plassen

Bij het opslaan van de urine in je blaas wordt je blaas opgerekt. Bij 150 tot 200 milliliter vulling van de blaas krijg je aandrang om te plassen. Gewoonlijk plast men ongeveer eens in de 3 á 4 uur. Wanneer je last hebt van een overmatige aandrang kan het voorkomen dat je plotseling nodig moet plassen en/of ga je ook heel vaak naar de wc. Bijvoorbeeld wel 9 keer gedurende de dag en ook ’s nachts. Als de aandrang om te plassen heel sterk is, kan het ook voorkomen dat je hierbij ongewild wat urine verliest.

Mensen die overmatig vaak moeten plassen kunnen hierdoor belemmerd worden en durven niet zo makkelijk eropuit te gaan zonder te weten of er een toilet in de buurt is. Soms blijven mensen vanwege het frequente plassen zelfs thuis. Wanneer je last hebt van frequent plassen, worden vaak kleine beetjes geplast. Dat kan komen doordat je moeite hebt om de urine op te houden bij aandrang (ook wel drang of urge-incontinentie genoemd). Het vaak moeten plassen is een probleem van zowel mannen als vrouwen en betreft zowel jonge als oudere mensen.

Probeer Bional Granufink minimaal 4 tot 6 weken om minder vaak te plassen

De unieke dosering actieve ingrediënten in Bional Granufink vermindert de drang om vaak te plassen. Zo kun je de dingen blijven doen die je graag doet. Het is aanbevolen om Bional Granufink minimaal 4 tot 6 aaneengesloten weken te gebruiken en afhankelijk van de variant 2 tot 3 capsules per dag te nemen. Zo voorzie je je lichaam van de benodigde hoeveelheid actieve ingrediënten om de klachten te verminderen. Klik op de producten voor meer informatie.

Voor mannen
  • Overdag en ’s nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang
  • Minder nadruppelen
  • Voor een normale urinestraal
  • Beter uitplassen
Voor vrouwen
  • Minder urineverlies
  • Overdag en 's nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.