Wat is een zwakke urinestraal?

Wat is een zwakke urinestraal?

Bij een zwakke urinestraal merk je dat de kracht van je straal tijdens het plassen verminderd is. Dit betekent dat je als man minder ver kan plassen. Hiernaast kan het plassen zelf moeilijker gaan. Bijkomende klachten kunnen zijn dat het langer duurt voor de plas op gang komt en je vaker moet nadruppelen.

Zwakke urinestraal bij mannen

Een zwakke urinestraal tijdens het plassen kan veroorzaakt worden door een prostaat die in grootte toeneemt. Omdat de prostaat om de plasbuis heen ligt is het mogelijk dat een vergrote prostaat de plasbuis dicht duwt en nauwer maakt. Dit heeft als gevolg dat de blaas moeilijker urine door de plasbuis kan persen. Hierdoor kan het voorkomen dat de urinestraal zwak is en geen druk heeft bij het plassen. Tijdens het plassen kan het extra lang duren voordat je uitgeplast bent.

Probeer Bional Granufink minimaal 4 tot 6 weken voor een normale urinestraal

Het is aanbevolen om Bional Granufink minimaal 4 tot 6 aaneengesloten weken te gebruiken en afhankelijk van de variant 2 tot 3 capsules per dag te nemen. Zo voorzie je je lichaam van de benodigde hoeveelheid actieve ingrediënten om de klachten te verminderen. Klik op de producten voor meer informatie.

Voor mannen
  • Overdag en ’s nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang
  • Minder nadruppelen
  • Voor een normale urinestraal
  • Beter uitplassen

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.