Urineverlies komt vaak voor
Ondanks dat het vaak voorkomt, is praten over urineverlies een taboe. Uit angst voor “ongelukjes” en “nare geurtjes” kunnen mensen in een sociaal isolement terecht komen. Er-op-uitgaan wordt vaak een hachelijk avontuur, op zoek naar toiletten en in de hoop het uitje te overleven zonder de extra meegenomen kleding te hoeven gebruiken. Dit zijn slechts een paar gevolgen. Vooral de angst dat familie, collega’s en vrienden urineverlies zullen opmerken en ruiken kan ervoor zorgen dat iemand bijeenkomsten, feestjes en dagjes uit gaan mijden.
Urineverlies kan verschillen in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts last van enkele druppeltjes bij kleine inspanningen zoals lachen, hoesten of niezen. Maar soms verliest iemand meer urine, bijvoorbeeld tijdens het sporten met natte onderkleding tot gevolg.
Urineverlies bij mannen en vrouwen
Urineverlies komt zowel voor bij volwassen mannen als bij vrouwen van alle leeftijden en is dus geen probleem van louter oude mannen en vrouwen. Het kan op jonge en oudere leeftijd ontstaan en verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen jonge zwangere vrouwen ook last hebben van urineverlies en komt dit tevens voor ná de bevalling. Ook mannen kunnen op jonge leeftijd problemen hebben en naarmate mannen ouder worden neemt hun aantal met plasproblemen en urineverlies toe.
Pak urineverlies aan!
Als de onderliggende oorzaak van ongewild urineverlies duidelijk is, kan men vaak al eenvoudig en snel met zelfzorggeneesmiddelen aan de slag.
Het is dus van groot belang om je niet te schamen en je klachten aan te pakken.
Ga dan ook niet minder drinken, dit werkt juist averechts. Het lichaam gaat dan vocht vasthouden en je droogt uit.