Urineverlies

Over ongewenst urineverlies praat je niet makkelijk. Voordat mensen hulp zoeken vanwege ongewenst urineverlies is er vaak al een flinke tijd verstreken vanuit schaamte. Ongewenst urineverlies komt vaak voor en is niet alleen een ongemak van oudere vrouwen. Ook jonge vrouwen, vaak tijdens of na de zwangerschap en mannen van alle leeftijden kunnen er last van hebben.

Urineverlies komt vaak voor

Ondanks dat het vaak voorkomt, is praten over urineverlies een taboe. Uit angst voor “ongelukjes” en “nare geurtjes” kunnen mensen in een sociaal isolement terecht komen. Er-op-uitgaan wordt vaak een hachelijk avontuur, op zoek naar toiletten en in de hoop het uitje te overleven zonder de extra meegenomen kleding te hoeven gebruiken. Dit zijn slechts een paar gevolgen. Vooral de angst dat familie, collega’s en vrienden urineverlies zullen opmerken en ruiken kan ervoor zorgen dat iemand bijeenkomsten, feestjes en dagjes uit gaan mijden.

Urineverlies kan verschillen in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts last van enkele druppeltjes bij kleine inspanningen zoals lachen, hoesten of niezen. Maar soms verliest iemand meer urine, bijvoorbeeld tijdens het sporten met natte onderkleding tot gevolg.

Urineverlies bij mannen en vrouwen

Urineverlies komt zowel voor bij volwassen mannen als bij vrouwen van alle leeftijden en is dus geen probleem van louter oude mannen en vrouwen. Het kan op jonge en oudere leeftijd ontstaan en verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen jonge zwangere vrouwen ook last hebben van urineverlies en komt dit tevens voor ná de bevalling. Ook mannen kunnen op jonge leeftijd problemen hebben en naarmate mannen ouder worden neemt hun aantal met plasproblemen en urineverlies toe.

Pak urineverlies aan!

Als de onderliggende oorzaak van ongewild urineverlies duidelijk is, kan men vaak al eenvoudig en snel met zelfzorggeneesmiddelen aan de slag.
Het is dus van groot belang om je niet te schamen en je klachten aan te pakken.
Ga dan ook niet minder drinken, dit werkt juist averechts. Het lichaam gaat dan vocht vasthouden en je droogt uit.

Soorten Urineverlies

Er zijn verschillende vormen van urineverlies. Klik op de symbolen voor meer informatie:

Probeer Bional Granufink minimaal 4 tot 6 weken om urineverlies te verminderen

De unieke dosering actieve ingrediënten in Bional Granufink vermindert ongewild urineverlies. Zo kun je de dingen blijven doen die je graag doet. Het is aanbevolen om Bional Granufink minimaal 4 tot 6 aaneengesloten weken te gebruiken en afhankelijk van de variant 2 tot 3 capsules per dag te nemen. Zo voorzie je je lichaam van de benodigde hoeveelheid actieve ingrediënten om de klachten te verminderen. Klik op de producten voor meer informatie.

Voor mannen
  • Overdag en ’s nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang
  • Minder nadruppelen
  • Voor een normale urinestraal
  • Beter uitplassen
Voor vrouwen
  • Minder urineverlies
  • Overdag en 's nachts minder vaak plassen
  • Minder aandrang

Bional Granufink is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts.